Koningin Mathilde heeft een paar heel drukke weken achter de rug. Met name voor het Koningin Elisabeth Concours. Maar daarnaast had ze ook nog een aantal andere activiteiten. In deze log blikken we terug op haar outfits van 29 mei t/m 7 juni 2017. 

1. Koning Filip en Koningin Mathilde waren op 29 mei ´s avonds aanwezig bij een finalesessie van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2017 voor Cello. De Belgische Koningin koos voor deze gelegenheid voor een nieuwe japon van Dries van Noten, 1 van haar favoriete Belgische ontwerpers.

Foto

Foto

Foto

Koningin Mathilde draagt nieuwe oorhangers van Herve van der Straeten. Soortgelijke oorhangers van Herve van der Straeten zijn te zien op de afbeelding hier onder.

Foto

 

Foto

2. Een dag later, op 30 mei, lunchte het Belgische Koningspaar met de juryleden van de Koningin Elisabeth Wedstrijd. De lunch vond plaats in het Koninklijk Paleis. Koningin Mathilde droeg een bekende groene mouwloze japon van Natan. ​

Foto

Foto

Foto

Foto

3. Op 31 mei was Koningin Mathilde opnieuw bij een finalesessie van het Koningin Elisabeth Concours. Zoals gebruikelijk neemt ze ieder jaar een keer een buitenlandse Koninklijke gast mee. Dit keer had ze de Jordaanse Prinses Sarvath uitgenodigd. Koningin Mathlde koos voor een groene lange rok met een olijfgroene effen top van Natan. Dit ensemble droeg ze eerder tijdens het Staatsbezoek in Japan.

Foto

Foto

Foto

Mathilde droeg oorhangers van Juwelier Leysen en haar blauwe ring van Juwelier Wolfers.

Foto

Foto

4. De volgende dag was Koningin Mathilde aanwezig bij de viering van het 80-jarig jubileum van het Wit-Gele Kruis. De Koningin droeg hier - heel toepasselijk - een gele japon, die is ontworpen door Modehuis Natan.

Foto

Foto

Deze japon heeft ze overigens al eerder gedragen, tijdens de 4e dag van het Staatsbezoek aan China in 2015.

Foto

5. Op 1 juni nam Koningin Mathilde ´s avonds haar oudste zoon Prins Gabriel mee naar een finalesessie van het Koningin Elisabeth Concours. Koningin Mathilde droeg een mouwloze glanzende witte japon, die we al eerder een keer gezien hebben bij het Concours in 2015. De ontwerper van deze japon is nog steeds niet bekend.

Foto

Foto

In 2015:

6. Op zaterdagavond 3 juni nam Koningin Mathilde haar oudste dochter Prinses Elisabeth mee naar een finalesessie van het Concours. Koningin Mathilde droeg een rode japon met fladdermouwen.

Foto

Prinses Elisabeth droeg een witte top en rok van Maje, met donkere accenten. Het rokje is momenteel te koop bij de Bijenkorf voor € 140,-.

Foto

Foto

Foto

7. Op dinsdag 6 juni was Koningin Mathilde aanwezig bij de prijsuitreikingsceremonie van het Koningin Elisabeth Concours 2017 voor Cello. De uitreiking vond plaats in de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Argenteuil. De prijzen werden uitgereikt door Koningin Mathilde.

Foto

Foto

Foto

Koningin Mathilde droeg hier de prachtige zachtblauwe outfit van Natan, die we eerder zagen tijdens het Staatsbezoek aan Denemarken in maart 2017. Het hoedje droeg ze eerder in Duitsland.

Foto

Foto

8. Op dinsdagavond 6 juni was Koningin Mathilde aanwezig bij het concert Voices4Development, dat in het teken staat van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. De Koningin is pleitbezorger van de SDGs. Het concert was gericht naar de sensibilisering van de jeugd. Het concert vond plaats aan de vooravond van de European Development Days, en is een gezamenlijk initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Europese Commissie en de Verenigde Naties.

Foto

Foto

Foto

Foto

De Koningin hield er de openingstoespraak. Verder waren er getuigenissen en gedachtewisselingen van andere VN-pleitbezorgers om de Agenda 2030 te promoten. Het concert vond plaats in Flagey te Brussel.

Foto

Foto

De Koningin droeg een nieuwe gele japon met zwarte bloemenprint van Dries van Noten.

Foto

Foto

9. Koningin Mathilde was gisteren aanwezig bij de European Development Days 2017 in de Tour & Taxis in Brussel. Het thema van dit jaar is Investeren in ontwikkeling. ’s Ochtends woonde zij de openingsceremonie bij. ´s Middags bood de Koningin een lunch aan, in het teken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. Verschillende pleitbezorgers van de SDGs werden verwacht. De lunch vond plaats in het Kasteel van Laken. De deelnemers hebben gesproken over de concrete implementatie van de ontwikkelingsagenda 2030: initiatieven die tot dusver genomen werden en mogelijkheden voor de toekomst. ’s Avonds bezocht de Koningin verschillende stands in Tour & Taxis en opende ze het paneelgesprek Leaving no one behind. De EDD worden georganiseerd door de Europese Commissie.

Foto

Foto

Foto

De Koningin droeg voor deze gelegenheid een nieuwe zachtgrijze japon met kobaltblauwe bloemetjesprint van Natan. Daarbij droeg ze kobaltblauwe accessoires, die eveneens van Natan komen.

Foto

Foto

Foto

 

Foto

Foto

Foto

Naar welke vand e 9 outfits gaat jullie voorkeur uit? En wat vinden jullie van het setje van Prinses Elisabeth?

 

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter, ©Place Royale - RTL Belgium, ©European Union - Lukasz Kobus/Chara Kaminara Pipitsouli, screenshots video ©VTM Nieuws

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 08 jun 2017 - 20:57

Wat staat het olijfgroen haar goed. Geeft zachtere gloed aan haar gezicht. De harde kleuren geel, groen, rood, staan haar naar mijn gevoel niet zo goed, net als de woeste patronen. De vorm van de olijfgroene jurk staat haar ook goed (de hals, mouwtjes, lange rok). Ook de snit (en de kleuren) van het lichte jurkje met kobaltblauwe bloemetjes staat haar. De andere jurkjes zitten te gegoten en dat staat veel minder leuk.

afbeelding van Kareltje

Kareltje

donderdag 08 jun 2017 - 21:01

Ik vind Maje goed gedragen door Elisabeth. Leuke outfit die vlot staat. Vind het ook meer iets voor jongere vrouwen dan voor bijvoorbeeld Maxima.

Ik verafschuw gele kleding. Maar Mathilde weet het te dragen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 08 jun 2017 - 21:23

Onberispelijk. Prachtig op alle dagen. Classy is van toepassing op Mathilde.

afbeelding van DEP

DEP

donderdag 08 jun 2017 - 21:47

De gele jurk met zwarte print van Dries van Noten. Vrouwelijke lengte en door de volumineuzere mouwen, komt ze over als de krachtige vrouw die ze is. Haar haar staat er mooi bij. Zo kom je over als iemand die weet wat ze wil. Klasse!
Het jurkje van Elisabeth is beeldig. Zo'n moderne stijl zou ook zo leuk zijn voor onze drie A- tjes

afbeelding van Kareltje

Kareltje

donderdag 08 jun 2017 - 22:43

Had het gezien.
De helft is polyamide, wat betekent dat je dus 140 euro uitgeeft aan ongeveer 1 vierkante meter plastic.
Oh ja en 2% metaaldraad.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 08 jun 2017 - 22:23

Dries van Noten en de olijfgroene Nathan staan haar goed. De riempjesjurken heb ik nu wel gezien en zoals ik laatst al zei vind ik het minder bij haar figuur passen nu ze ouder wordt. Elisabeth en Gabriel worden al groot! De outfit van Elisabeth staat haar goed, fris en modern. Het wordt langzaam wel tijd dat Amalia, met name, ook meer mee gaat naar gepaste gelegenheden.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

donderdag 08 jun 2017 - 23:06

Goed werk hoor TWoR, wat veel informatie met foto's heb je hier neer gezet. Fijn te zien en lezen. Mathilde is altijd goed gekleed voor elke gelegenheid. Maar het is niet altijd mijn smaak. De laatste witte jurk met blauwe bloemetjes vind ik te bleek net zoals de zacht blauwe en de witte glans jurk. Ik vind haar de kleurige en geel zwarte jurk erg goed staan. Haar kapsel is ook altijd goed verzorgd. Elisabeth ziet er lief uit. Maar voor mij hoeft zij en ook haar broer nog niet mee. Net als Amalia, laat ze maar fijn thuis rustig opgroeien.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 09 jun 2017 - 07:27

Dank voor je compliment, leuk om te lezen dat je t waardeert!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 09 jun 2017 - 08:20

De gele jurk met print is geweldig !
Staat Mathilde verfrissend .
Model vernieuwend ,lengte nieuw en mooi .
Het groene Natan set vind ik ook mooi evenals de lichte jurk met kobaltblauw .
Elisabeth ziet er naar mijn idee helemaal goed uit. Perfect voor haar leeftijd EN gelegenheid .
Zou leuk zijn als onze jonge prinses ook wat vlotter gekleed zou gaan bij openbare gelegenheden.

afbeelding van car

car

vrijdag 09 jun 2017 - 11:44

Wauw....ik denk dat ik officieel om ben :O ik begin steeds meer te zien ...dat ze niet braaf is...maar gewoon heel overwogen haar kleding uitkiest! Zo mooi en geraffineerd! Echt een "zwaan" ben echt fan aan het worden! Heel mooi en erg koningin-waardig!

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 09 jun 2017 - 12:04

De jurken van Dries van Noten flatteren haar enorm. In Natan ziet ze er ook prima uit maar wel erg braaf en voorspelbaar allemaal.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 09 jun 2017 - 13:54

Niet alleen Jordanë was vertegenwoordigd op de Koningin Elisabethwedstrijd. De dame rechts van Mathilde (links voor ons) is de Hertogin van Gloucester.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 09 jun 2017 - 16:57

Je hebt helemaal gelijk! Die had ik helemaal over het hoofd gezien ;).

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 09 jun 2017 - 15:02

Alle kleding, deze keer, van Mathilde vind ik mooi. Echt mijn complimenten hiervoor.
En die jurk van haar dochter, leuk hoor.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 09 jun 2017 - 16:21

De 2 Dries van Noten jurken springen er voor mij uit! Een beetje vergelijkbaar met de verhouding Natan - Jan Taminiau/Claes Iversen bij Máxima. De mooi afgewerkte kleding van Van Noten geeft Mathilde nét dat beetje extra. Ik vind die gebloemde japonnen heel vrouwelijk staan, en wat minder 'uniform' achtig dan de Natan jurken.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 09 jun 2017 - 17:49

Wat fijn Mathilde in deze fleurige outfits te zien!! Staat stukken vlotte. Mijn favoriet is de olijfgroene jurk, maar ik wordt ook heel blij van de jurken van Dries van Noten. Van de prachtige oorbellen van Hervé van der Straten ben ik echt fan. Zeer geslaagde week wat mij betreft.
De outfit van Maje die Elisabeth draagt staat haar super leuk.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 09 jun 2017 - 20:17

Ik vind de gele Dries van Noten fantastisch bij haar staan! Zeker met die mooie schoentjes erbij. Natan trekt zelfs bij Mathilde, dat is toch wel knap van hem ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 09 jun 2017 - 20:57

Wat een reeks!
Ik vind de laatste gele van Dries heel leuk!
Maar de mooiste outfit vind ik de laatste in deze reeks: de Natan outfit (ondanks de natan imperfecties) ! Wat leuk met t tasje.
Maakt haar uitstraling nog liever.
En die olijfkleurige set is ook een goede.
Ben niet weg van de Maje-jurk; wel van de rode jurk van Mathilde op de moederdochter avond. En van de open uitstraling van Elisabeth.

afbeelding van Maridje

Maridje

woensdag 26 jul 2017 - 09:15

I have the same earrings by Herve van der Straeten

Have a nice day

afbeelding van Josine

Josine

woensdag 26 jul 2017 - 09:19

Lucky you!

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?