In deze verzamellog blikken we terug op de outfits van Koningin Mathilde van de afgelopen drie weken.

Gisteren ontvingen Koning Filip en Koningin Mathilde de Amerikaanse President en de First Lady. Koningin Mathilde droeg een nieuwe japon van Natan Couture met bloemen in een zachtroze pasteltint. Haar lichtroze clutch is een bekend exemplaar. Deze komt van Christian Dior.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Update:

Even een kleine update. Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, bezochten Koningin Mathilde, Melania Trump en andere partners van staatshoofden en regeringsleiders die deelnemen aan de NAVO-top, de Koninklijke serres bij Kasteel Laken. Na de wandeling door de serres dineerde de Koningin met hen in Kasteel Laken. Koningin Mathilde droeg hier een lichte japon met rode bloemen van Natan. De japon heeft ze eerder gedragen, onder andere tijdens het Staatsbezoek aan China in 2015.

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.

foto van Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy.

Afbeeldingsresultaat voor www.modekoninginmaxima.nl mathilde natan rode cremekleurige

Op dinsdag 23 mei nam Koningin Mathilde deel aan een rondetafelgesprek over het thema mantelzorg. Ze droeg hierbij een bekende kobaltblauwe pantalon gecombineerd met een eveneens bekende grijze top met kobaltblauwe bloemen van Natan.

Foto

Foto

Het Koningin Elisabeth Concours is inmiddels ook weer begonnen. Dit jaar is de beurt aan de cello's! Mathilde is al weer verschillende keren aanwezig geweest. Op zaterdag 20 mei was ze bij een halve finale sessie aanwezig. De Koningin droeg een nieuwe top en pantalon met print van Natan. Het is goed mogelijk dat haar roestbruine clutch en pumps ook bij Natan vandaan komen.

Foto

Foto

Foto

Foto  Foto

Armband van Francesca Romana Diana:

Foto

Op dinsdag 16 mei was Koningin Mathilde samen met haar jongste zoon, Prins Emmanuel, aanwezig bij een sessie van het Koningin Elisabeth Concours. Mathilde koos opnieuw voor een eerder gedragen top van Natan. Dit keer op een zwarte pantalon.

Foto

Foto

Ook op maandag 15 mei was Koningin Mathilde aanwezig bij een halve finale sessie van het Koningin Elisabeth Concours voor Cello. Hier droeg de Koningin een donkerblauw gebloemde rok met een witte top met donkerblauwe accenten van Dries van Noten. De outfit is niet nieuw, maar enkele keren eerder gedragen.

Foto

Foto

Foto

Koningin Mathilde met de outfit tijdens een eerdere gelegenheid:

Foto

Op 12 mei hield Koningin Mathilde de openingstoespraak tijdens de slotsessie Spring of Philantropy. Mathilde droeg hier een zeegroene japon van Esmeralda Ammoun, die ze een aantal keren eerder heeft gedragen. Ze had een broche opgespeld, die we inmiddels een paar keer eerder gezien hebben, maar waar de herkomst nog steeds niet van bekend is. Tips zijn - zoals alijd - welkom!

Foto

Foto

Foto

Op 11 mei was Koningin Mathilde, samen met haar jongste dochter Prinses Eleonore, aanwezig bij een sessie van de eerste ronde van het Koningin Elisabeth Concours voor Cello. Mathilde droeg een eerder gedagen blauw/witte jumpsuit van Diane von Furstenberg.

Foto

Foto

Foto

Op 8 mei was Koningin Mathilde aanwezig bij de eerste sessie van het Koningin Elisabeth Concours voor Cello. Ze droeg hier een bekende lichte (lila/roze) japon met oranje accenten van Natan, gecombineerd met oranje accessoires.

Foto

De Koningin met de japon tijdens een audientie in juli 2016:

Op 4 mei reikte Koningin Mathilde de Koningin Mathilde prijs uit. De Koningin ontmoette eerst de vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten en de leden van de jongerenjury in de Koning Boudewijnstichting. Bij deze gelegenheid droeg Koningin Mathilde een nieuwe bordeaux rode kanten japon van Natan. Haar gouden oorhangers komen van Herve van der Straeten.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Wat vinden jullie van deze outfits? Welke spreekt je het meest aan? En welke outfit vindt je het minst mooi?

Foto’s ©Koninklijk Paleis en ©Place Royale – RTL Belgium

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 25 mei 2017 - 15:24

Ik vind dat Melania zich geweldig kleedt. Ze heeft ook een heel eigen stijl. Bij Mathilde is dat wisselend; het jurkje dat ze aanhad toen ze de Trumps ontving, lijkt me wat te flets en te heupig. Althans afgaande op de foto's.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 25 mei 2017 - 16:00

Als altijd veel bewondering voor deze verschijning.
Als basis altijd hetzelfde soort kapsel en dan toch veel variatie in de kleding.
Voor mij zit er in deze reeks geen misser bij, ik vind het allemaal smaakvol, met als uitschieter de zachtgroene jurk: die plooitjes i.p.v. figuurnaden, geweldig.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 25 mei 2017 - 16:36

Ben het met deze in- en vooral hoogschatting ("als altijd") van Mathilde volkomen eens ! Zij heeft echt...stijl !
Bovenste 3 foto's (vooral goed zichtbaar in foto 3) met de beide M's : wat een verfijning in jurkjes en schoenen bij beiden : !
De armband van Francesca Romana Diana is ook zo buitengewoon chic !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 26 mei 2017 - 15:31

Mathilde doet haar best en kleed zich heel divers, maar er is maar 1 outfit die ik mooi vind: de roze jurk die ze draagt bij de ontvangst van de Trumps. Ze ziet er zoveel mooier uit dan Melania.
Van de andere outfits ben ik niet heel erg onder de indruk. Wel van de oorbellen van Herve van der Straeten. Geweldig!

Update: ik heb er een favoriet bij: de jurk met rode bloemenprint die ze droeg op Hemelvaartsdag is ook een topper. Staat super, zeker en wat een mooi plaatje in de botanische kas.

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 25 mei 2017 - 17:22

Ik vind Mathildes kleding deze week niet zo best.
Ik houd niet erg van jumpsuits bij haar en ik vind ook wijduitlopende jurkjes (zoals de rode) erg weinig voor haar figuur doen.
Ik denk dat ik het zachtroze jurkje (Trump) en het zachtblauwe/groene jurkje het mooiste vind.
Als altijd staat er wel op elke foto een koningin, want ze combineert haar kleding prachtig met goede schoenen, accesoires en keurig haar.

Ik vind dat Melania Trump een mooie robemantel draagt. Ik ben best wel onder de indruk van haar kleding tijdens haar eerste buitenlandse reis. Het is duidelijk aangepast aan het land waar ze te gast is en ik vind haar beter gekleed gaan dan Ivanka tijdens veel gelegenheden.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 25 mei 2017 - 19:09

Ook ik vind Mathilde een sympathieke verschijning, maar heel vaak vind ik dat haar kleding haar (vermeende) karakter overschreeuwt. De roze jurk vind ik daarom erg prachtig, ingetogen en toch met glamour. Ze straalt daarin. Ik denk dat ton sur ton, effen stoffen met rustigere kleuren het bij haar beter doen dan opvallende patronen en contrasterende kleuren in haar gezicht. Ik denk dat de jurk met witte bovenkant en donkerblauwe rok met witte bloemen in de versie die het model draagt, haar veel beter had gestaan. Soms maakt haar kleding, hoe mooi en duur ook, haar een beetje gewoontjes, terwijl ze eigenlijk een mooie zachte uitstraling heeft. Daarom vind ik de lichtgrijze jurk (voor sommige licht groen?) ook heel geschikt. Het donderrode jurkje zou dan moeten kloppen, maar het model is te meisjesachtig voor haar en de kleur is geloof ik weer wat te zwaar...

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 25 mei 2017 - 19:11

De robe manteau van Melanie vind ik niet zo bijzonder. Het zwart-witte ruitje (pied de poule?) match niet met de warme kleur van haar haar.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 25 mei 2017 - 21:07

Mathilde vind jk ee best mooi uitzien, vooral het Natan pak bij t Elisabeth concours! Zo gaaf!
Melania... ik heb eigenlijk alleen maar bewondering voor de mensen hier op t forum die positief over Melania kunnen spreken.; ik kan dat zelf niet. Ik vind het onvoorstelbaar dat iemand getrouwd is/blijft met deze verachtelijke man! Ik weer het heeft niets met kleding te maken, maar ik kan er niet omheen...

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 25 mei 2017 - 23:25

Ach Doro, af en toe een mening ventileren is toch heel menselijk. Als jij zo over hem denkt, prima toch? Maar misschien is Trump thuis wel een hele lieve zorgzame man. We zullen het nooit weten.
Dan toch even over Melania, ik vind haar heel mooi gekleed. Heel smaakvol.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 25 mei 2017 - 23:28

Wat een reeks outfits van Mathilde! Ik vind de roze jurk mooi bij t ontvangst van de Trumps. .maar lijkt haar breder te maken op de heupen. Kleur heel geschikt voor haar.
Melania heeft goede outfits deze reis. Leuk allemaal met brede ceintuurs. Deze jasjurk ook heel geschikt . Ingetogen en toch modern.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

vrijdag 26 mei 2017 - 06:23

De outfits van Mathilde zijn niet zo bijzonder deze week.
Het zeegroene jurkje is wel heel mooi!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 26 mei 2017 - 07:58

Gisteren hadden Mathilde en Melania opnieuw een activiteit. Daarom is de log geupdate, en deze alsnog aan de log toegevoegd. Wat vinden jullie van deze outfits van de beide dames?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 26 mei 2017 - 08:00

Persoonlijk vind ik Koningin Mathilde veel mooier en meer zomers gekleed dan Melania Trump. Melania kiest voor wel erg sombere kleding, een zwart geruite robe manteaux en een zwarte japon. En dat met deze temperaturen. Dat kon ze van tevoren misschien niet helemaal weten, maar in dit seizoen zou ik toch voor iets kleurrijkers kiezen als ik iets meer indruk wilde maken. Maar goed, smaken verschillen, ik hou zelf sowieso ook meer van kleurrijke kleding, vooral in het voorjaar en de zomer .

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 26 mei 2017 - 10:54

Mijn commentaar betreft bezoek van de First Ladies en First Man aan de Koninklijke Serres : Mme Macron te kort, Mme Erdogan te goed ingepakt en allicht heel warm, Mme Trump te lang en te veel strandkledij, Mme Michel eenvoud siert, de Koningin 13 in een dozijn, de rest van de Ladies tja ... De First Man heeft zich waarschijnlijk afgevraagd waarin hij verzeild was LOL. De groepsfoto lijkt echt een allegaartje. Je moet die foto eens aandachtig bekijken van links naar rechts. Hilarisch.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 26 mei 2017 - 11:23

Dat ben ik volkomen met je eens :)
Maar je zult een van die dames zijn, zouden ze dit echt leuk vinden? Ik ben blij dat ik daar nooit bij hoef te zijn.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 26 mei 2017 - 12:02

Op de foto's van de Belgische Monarchie zie je Melania Trump wel heel spontaan lachen. Precies of ze herboren was en het lijkt ook dat het klikt tussen haar en Mathilde. Ik denk niet dat de partners verplicht waren mee af te reizen naar Brussel voor de overdracht van het Navogebouw dus hoopten ze misschien op een leuke citytrip. En een diner in het kasteel van Laken is nu ook niet iedereen gegeven. Je moet er iets voor over hebben. In het frans zeggen ze : On ne peut pas avoir le beurre et l'argent du beurre et le sourire de la crémière.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 26 mei 2017 - 13:48

Zoooo, die jumpsuit van DvF is echt geweldig en staat haar fantastisch. De blouse met broek van Natan bij Pr E concours met stip op 2.
Hilarisch idd die groepsfoto, wat een contrasten. Mathilde ziet er koningin waardig uit. Mw. Marcon gewoon zielig zo kort en Mw. Erdogan tja. Met een man die zulke wetten en voorschriften opstelt qua gedrag en kleding voor vrouwen, kun je niet veel anders verwachten. Ook zielig. Wat zal Mw. Trump balen dat haar man president is geworden. Wandelen door een serre, wat zal ze balen. Hahaha. En een citytrip met haar man, daar geloof ik niet in. Heb je de beelden van de weggeslagen hand van Donald gezien Kuifje? Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Het gebaar was wat mij betreft net zo duidelijk als de beelden van de Obama's en de Deense president bij het afscheid van Nelson Mandela.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 26 mei 2017 - 14:06

Ja hoor, Jens. Wel degelijk de weggeslagen hand gezien. Maar de momenten dat ze alleen op stap was in Brussel, leek ze me totaal herboren. Spontaan en een mooie ongedwongen lach. Dat zegt toch ook veel. Ik vroeg me wel af waarom zijn dochter en schoonzoon mee gekomen zijn. Ivanka overschaduwt de FLOTUS en denkt dat zij de FLOTUS is.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 26 mei 2017 - 16:51

Ivanka en haar man hebben (helaas) allebei een officiële functie in het "Witte Huis".

afbeelding van zara

zara

vrijdag 26 mei 2017 - 14:02

Het jurkje van mw Macron is misschien wel te kort, maar haar schoentjes vind ik super-gaaf! De zwarte off-shoulder jurk van mw Trump is werkelijk volledig misplaatst voor de gelegenheid, en dit geldt ook voor de open sandalen (veel te glam-casual). Het is Mathilde met haar witte jurk met florale motieven die de show steelt! Verder vind ik de D. von Furstenberg jumpsuit met zo'n blauw polokraagje ook erg leuk staan bij haar.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 26 mei 2017 - 15:35

Het jurkje met Trump staat qua kleur prachtig, maar doet niets voor haar figuur. Het riempje benadrukt dat. Ze oogt wat moeke-achtig. Bij de andere outfit met Melania zie je dat ook een beetje. En ook bij het herdragen jurkje bij het Elisabethconcours zie je dat ze voller wordt in de buik/heupstreek en dat ze ook andere ondersteuning bij haar buste nodig heeft in vergelijking met vorig jaar. Mathilde moet dat soort riempjes maar eens wegdoen en kijken naar andere modellen. Haar lichaam is aan het veranderen.

Melania ziet er in de grijzige manteljurk winters uit. Ik vind het ook niet haar tint, heldere tinten staan haar beter dan dit vergrijsde. De zwarte jurk met sandaaltjes is leuk voor een dagje strand. Representatief vind ik het zo niet.

afbeelding van Liz

Liz

vrijdag 26 mei 2017 - 21:30

Mrs Duck, wat mooi beschreven in de eerste alinea.
Ik kan me er erg in vinden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 26 mei 2017 - 21:04

Zo wandelend door de serre hoort een vrolijke jurk (mathilde) geen zwarte jurk (melania).
En hoewel ik van kort houd en ik mevrouw Macron heel leuk vind door hun bijzondere lovestory, had 5 cm langere rok beter geweest. Mevrouw Erdoğan pakt zich steeds verder in. Lichtblauw staat haar wel goed.
En een leuke man van de mannelijke premier van Luxemburg.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 27 mei 2017 - 09:21

Het jurkje van Melania in de serre van Laeken vind ik wel gepast. In de warme landen word ook veel zwart gedragen omdat het de warmte tegenhoud.Ook insecten tussen de planten komen minder op zwart af dan met licht getinte kleding .
Ik vind het een ietswat romantische stijl hebben en het staat haar ook beeldig.Een orange of groene, blauwe noem maar op jurk zou ik bij deze gelegenheid een minder goede keuze gevonden hebben .Over haar karakter en wat feek of niet feek is kan ik niets zeggen want ik ken haar daar niet goed genoeg voor.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zaterdag 27 mei 2017 - 12:41

Mevrouw Erdogan is met de winter van huis gegaan.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 27 mei 2017 - 14:44

Ja, de outfit van mw Erdogan roept wel vragen op! Zo te zien draagt zij sandalen met gigantische plateauzolen om langer te lijken. Maar dan had zij beter kunnen kiezen voor een mooi getailleerde, en ietsje kortere jas, en een elegantere hoofddoek in een andere kleur. Wat ze nu draagt - een té lange, vormeloze jas, met een te lange pantalon om de enorme zolen te verbergen (?), en die veel te strak om de hals gewikkelde hoofddoek - doet haar erg 'propperig' lijken. Turkije heeft zoveel goede modeontwerpers, dus daar kan het niet aan liggen! De lichtblauwe stof staat haar wel mooi.

© 2017 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?